Tartalomjegyzék
Egyesület története
Egyesületi dokumentumok
Egyesületi adatok

Alapértékeink a nyugodt, józan és biztonságos motorozás, a Honda VT-Shadow-k, VTX-ek szeretete, népszerűsítése, az alkohol, drog - és politikamentesség, és a tolerancia a közlekedés más résztvevőivel szemben.

 

Az egyesület története

A Shadowners Magyarország Motorsport Egyesület, amit mi a honi Honda VT Shadow és VTX márkaklubjának szánunk és magunk között csak EMESÉNEK hívunk, 2006. november 4-én, Vecsésen alakult meg, és egy hónapon belül bejegyzésre is került. Ennek az eseménynek a hivatalos papírjai is letölthetők erről az oldalról!

Történetünk azonban nem itt kezdődik, hanem 2006. május 6-án, a Városligetben lévő Sörsátornál, ahol megalakult az első magyarországi Honda Shadow Klub, Shadowners néven. Iitt jött össze jónéhány Honda Shadow tulajdonos, akik hasonlóképp gondolkodtak a motorozás értelméről, és a mára már klasszikussá vált Shadow motorokról.

Egyre bővülő tagsággal és töretlen lelkesedéssel szerveztük a klub életét, matricák kerültek gépeinkre, egyen póló a tagságra, és alig múlt el hétvége, hogy ne lett volna általunk szervezett túra, találkozó. Jó érzés, mikor 15-20 motor dübörög egy irányba, szerencsénkre sokszor érezhettük eddig ezt. Az év végére érezhető volt, hogy a közel 50 fős együtt guruló tagság szervezettebb körülményeket igényel, illetve az akkor közösen motorozók egy aktív magja arra az elhatározásra jutott, érdemes a klub forma helyett Egyesületet alakítani.

Ennek elsődleges oka távlati céljainkban rejlett. Addigra kialakult, megfogalmazódott a többségben, hogy milyen értékeket vallanak közösen, mit is tartanak fontosnak a motorozásban, milyen emberi értékeket tartanak nagyra, és mit kívánnak közösen képviselni a jövőben. 2006. november 04-én, Vecsésen, Shadowners M.S.E. néven sportegyesületként alakultunk meg. Itt is köszönetet kell mondanunk Pataki Jenő első egyesületi elnökünknek, Schrodt Péter és Czéh Attila barátainknak, első vezetőségi tagoknak azért, mert egy nagyon nehéz időszakban, amikor még rengeteg elképzelést kellett egymás mellett, sokszor egymással szemben is mozgatni, szervezni, egyben tartották az egyesületet és egy nagyon szép, gurulásokkal, túrákkal teli egyesületi évet vezettek le. Élményeinkről honlapunk hasonló elnevezésű rovatában olvashat az érdeklődő.

Közben egyre tudatosabbá váló tagságunk átalakult kissé, de mindenképpen formálódott. Szabadidős tevékenységünk, közös igényeink és a közösen elképzelt, közösre formálódó egyesületünk megerősítette bennünk azt az életérzést, amit mi „Shadowner eszmeiségnek” nevezünk, s aminek alapja motorunk szeretete és motoros barátaink tisztelete, emberi értékeik nagyra becsülése.

2007. év végi közgyűlésünk új vezetőséget választott, akik most egy évig letéteményesei a tagság bizalmának és annak az elvárásnak, hogy tiszta márkaklubként, és sokszínű programokat adva a tagságnak, és más motorozni vágyónak erősítse a Honda Shadow VT és VTX motorok ismertségét, elismertségét, és a tagság motoros körökben való megbecsülését.

A pörgő, nyüzsgő évek alatt annyi minden alakult - változott, hogy 2015. -ben ezek okán tagságunk úgy döntött, átszervezi sorait és teljesen új vezetést választott. Megköszönve elismerte a távozó vezetés eddigi munkáját, akik tagságukkal továbbra is erősítik csapatunk egységét.

Sokszínűségünkben rejlik az erőnk. Alapító tagjaink között vannak más típusú cruiserrel motorozó barátaink is. Vezetésünk a tagsággal együtt aktualizálta alapszabályunkat, így megnyitotta a tagfelvételi kapukat azon motoros pártoló tagjaink számára, akik nem Honda vason koptatják a gumikat. Továbbra is elsődleges célunk alapértékeink megtartása, a Honda Shadow márka népszerüsítése, egy olyan tagsággal mely eszmeiségében egységes. Pártoló tagsági rendszerünk is így nyitottabbá vált. Az alapszabályunkat, illetve az eszmeiséget tartalmazó dokumentumunkat mindenki megismerheti honlapunkról.

Tagunk lehet pedig minden motoros barátunk, akit jól megismerünk, túratársunk, barátunk lesz, tiszteletben tartja eszmeiségünket, nem utolsó sorban pedig két tagunk ajánlja őt sorainkba.

Életre hívtuk 2010-ben a V2 napot, mind Shadowners rendezvényt. A szülőatya - Czéh Attilának - célja az volt, hogy megpróbálja a haza motoros csapatokat egy programra összehívni, hogy kevert tagsággal , csapatokat alakítva egy egésznapos játékos versengésen mélyítsük ismeretségeinket barátságokat.Ez a program azóta is sikeresen megrendezésre kerül minden évben.

Ezek után egyet tudunk javasolni:   nyitott programjainkra gyere el közénk, ismerkedj meg velünk, gurulj velünk és döntsd el Te magad, ezt a motoros társaságot keresed-e. Mi barátsággal fogadunk!

  

Facebook